Play Live Alapítvány
Play Live Alapítvány

Vak Diákok SE

A programok a tervezettnek megfelelően valósultak meg.  Minden nap volt kenuzás, kerékpározás, strandolás. A kisebbek, s a halmozottan fogyatékos gyermekek a túrák ideje alatt kirándulásokon vettek részt.

 

A tábor keretein belül a kikapcsolódáson, a természettel való szoros kapcsolat kialakításán kívül tanulóink részére egyedülálló mód nyílt arra, hogy személyesen vegyenek részt minden-napi életük szerevezésében, mivel a tábor részben önellátó jellege miatt erre elengedhetetlenül szükség volt.  Ez a tény annál is fontosabb, mivel a táboroztatott gyermekek között nagy számban voltak jelen a Vakok Általános Iskolája ellátási körébe tartozó állami gondoskodásban élő gyermekek. Mindennapos program az étkezésekhez szükséges bevásárlás, főzés, ételkészítés, terítés stb. Ezen gyermekek számára ez a tábor az egyedüli lehetőség, hogy ilyen téren fejlődjön az önállóságuk, annál is inkább, mivel életük nagy részét szervezett intézményi keretek között töltik.

 

A gyerekeknek nagymértékben nőtt a „vízbiztonságuk”, evezési technikájuk, több új tanuló most ismerkedett meg a kenuzással.

 

Látássérült gyermekek táboroztatásának tapasztalható s várható eredményei: az önkiszolgálás fejlődése, tandem kerékpáros, kenu túrák alkalmával állóképességük növekedése.  Ezeken a területeken szerzett ismereteiket reményeink szerint tovább fogják adni iskolatársaiknak, barátaiknak.

 

 A tábor ideje alatt a gyermekek fontos információkat „viselkedés mintát” szereztek Dunakiliti lakosságával való találkozásukkor, melyeket leginkább a majdani integrációjuk alkalmával tudnak hasznosítani.

 

A halmozottan fogyatékos tanulóinkra – értelmi fejlődésben akadályozott vak – nagyon jó hatással voltak az ép értelmű vak társak, akik nagy figyelemmel, kedvességgel vették körül őket.

Druckversion Druckversion | Sitemap
© Play Live Alapítvány

Kapcsolat

Miklós Dávid 
kuratóriumi elnök

Varga-Bancsi Orsolya
Alapító tag

 

Elérhetőség: 06304575336


E-mail: playlivealapitvany@gmail.com

 

Adószám: 18205073-1-43


Likeoljon és osszon meg minket Facebookon!

PlayLive Alapítvány facebook

Iratkozzon fel hírlevelünkre